top of page

Verve by Vruchtvlees

Verve by Vruchtvlees is begin 2018 verhuisd naar een grotere ruimte. Ze hebben mij wederom gevraagd een interieurontwerp te maken voor de gehele kantoorruimte die ruimte biedt aan 24 werkplekken, mogelijkheden om staand te werken, twee vergaderruimtes, een ontvangstruimte met luie zit, een concentratieruimte, een ruimte om rustig te telefoneren, een overlegruimte, lunchruimte en een keukentje.

Belangrijk binnen dit gehele ontwerp is het creëren van een prettige werkomgeving voor iedereen en het welzijn van de medewerkers. Ook moet het ontwerp de identiteit van Vruchtvlees uitstralen.

Dit heb ik gerealiseerd door de ruimtelijkheid te benadrukken met transparante en halftransparant scheidingswanden, waardoor er zoveel mogelijk daglicht op een prettige manier de ruimte kan verlichten. Waar nodig heb ik dit aangevuld met kunstlicht. De verschillende functies worden benadrukt door kleurvlakken die passen bij die functie. Zo hebben de concentratieruimte, telefoneerruimte, overlegruimte en kastruimte een plek gekregen in een donkerblauw gebied, dat rust en concentratie faciliteert.

'Tessa heeft met haar conceptuele benadering, ruimtelijk inzicht en creativiteit voor een groot deel de identiteit van Verve bepaald. Ze heeft het interieur van het Verve kantoor ontworpen zodat dit onze kernwaarden uitstraalt.'

Roman Stikkelorum

Managing director at Verve

Voor een vergaderruimte is gekozen voor een multifunctionele magnetische donkergroene wand, die het groen van de vele planten in het kantoor benadrukt.  De planten ondersteunen de prettige werkomgeving.

Bij de keuken en de lunchruimte is gekozen voor een menselijke, vriendelijk perzikroze dat de lichte uitstraling en ruimtelijkheid benadrukt.

De op maat gemaakte werktafels bieden ruimte om aan te zitten of staan. Deze worden gescheiden door half transparante scheidingspanelen die visuele rust geven en het daglicht mooi filteren.

Voordat ik dit interieurontwerp heb gemaakt heb ik eerst bestudeerd welke factoren ervoor zorgen dat een werkplek zo prettig en gezond mogelijk is voor alle mensen die daar werken. Deze heb ik in het interieurontwerp toegepast. Er is ook een geuradvies gegeven om de gehele beleving en gezondheid te verhogen.

Kantoorruimte

350 m2

Den Haag

2018 en 2020

Fotografie: Jordi Huisman

bottom of page